Humakin opiskelijoiden järjestämä työpajatoiminta

Monipuolinen työpajatoiminta Valmo-luokkalaisille nuorille

Humakin opiskelijat aloittivat tapahtumatyöskentelyn työpajatoimintana nuorten kanssa viikosta kuusi alkaen. Nyt työpajoja on jo kertynyt useampia kertoja. Toiminnassa on ollut mukana noin 10 nuorta. Työpajojen kävijämäärä on vaihdellut kolmen ja yhdeksän nuoren välillä. Peltolan luokkatilassa tapahtuvan toiminnan lisäksi on nuorten kanssa käyty mm. elokuvissa, Superparkissa ja piknikillä. Osa toteutuksesta on tapahtunut nuorten toiveiden mukaisesti, kuten jalkapallon pelaaminen ja ruuanlaitto.

Demokratiakasvatusta nuoret ovat oppineet esimerkiksi äänestämällä työpajaa koskevista asioista, kuten elokuvavalinnasta ja hankkeen t-paidan suunnitteluun liittyvistä asioista. Työpajoissa on keskusteltu tapahtumasta, tapahtuman järjestämisestä ja on toki keskitytty myös hauskanpitoon.

Nuorilla ei monesti ole tekemistä koulun jälkeen ja he kertoivatkin vapaa-ajan kuluen yleensä vastaanottokeskuksessa nukkumalla ja biljardia pelaten. Torstaisin tapahtuvat työpajat ovat siis heidän sosiaalisen vahvistamisen ja syrjäytymisen ehkäisyn kannalta erityisen arvokkaita, vaikka työpajat eivät keskittyisikään pelkästään toukokuussa järjestettävän tapahtuman ympärille.